Makarska

//Makarska
Makarska2019-01-25T11:27:58+00:00

Project Description

Makarska je srce Dalmacije.

Makarska je srce Dalmacije i jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta Hrvatske. Smještena je ispod parka prirode Biokovo u morskoj uvali između rta Osejave i poluotoka Sv. Petra. Biokovo je specifična stjenovita planina u unutrašnjosti obale i poznata je po bogatoj flori i fauni i prelijepom krajoliku. To je ujedno i najviša planina u Dalmaciji s više od trideset pješačkih staza od kojih su neke lakše, neke teže za savladati. Pored ostataka antičkog naselja i nekolicine špilja planinari svoju oazu mogu potražiti i u biokovskom botaničkom vrtu.

Prekrasne gradske plaže pozivaju na cijelodnevno uživanje, a svi oni koji vole biti sami mogu oko Makarske naći mnogobrojne mirne uvale.

Osim dinamičnog noćnog života i kvalitetne gastronomske ponude, Makarska nudi svojim posjetiteljima i bogatu kulturno-umjetničku baštinu.
Svatko tko jednom posjeti Makarsku sigurno će se opet vratiti. Svojim šarmom jednako će očarati one kojima je jedini užitak izležavanje na plažama i kupanje u čistom moru, kao i one koji vole uživati razgledavajući povijesne i kulturne znamenitosti i muzeje. I partijaneri će ovdje doći na svoje!


-Ne propustite

• Kušati Makarske specijalitete kao što su makarske rafiole (prhko tijesto punjeno slatkom smjesom sačinjenom od oraha) i Tortu Makarana (prava poslastica sačinjena između ostalog od badema) kao i Viške Kroštule.
• Posjetite Franjevački samostan i razgledajte jedinstvenu zbirku školjki.
• Uživajte u noćnom životu živopisne Makarske rivijere uz glazbu na otvorenom i ljetne koktele

TOP 5 ZNAMENITOSTI

1. Franjevački samostan
U franjevačkom samostanu koji je nedavno proslavio 500 godina postojanja, smještena je pinakoteka, knjižnica te jedinstveni Malakološki muzej s brojnim primjercima školjaka. U muzeju možete razgledati preko 3000 različitih vrsta iz Jadranskog i drugih svjetskih mora.

2. Crkva Sv. Marka
Na središnjem gradskom trgu pozornost će vam zaokupiti Crkva Sv. Marka. Zanimljivo je da gradnja koja je započeta 1700. godine, zapravo nikada nije u potpunosti dovršena. U više navrata crkva je dograđivana, dodavani su novi detalji i ta dogradnja traje do današnjih dana.
U blizini se nalazi barokna Mletačka česma iz 1775. godine.

3. Ulica Kalelarga
Kalelarga kako ju vole zvati tamošnji stanovnici kako bi sačuvali svoju tradiciju ili Široka ulica kako ju zovu ljudi koji žele očuvati hrvatski jezik i njegovo nazivlje, smještena je zapadno od glavnog gradskog trga fra Andrije Kačića Miošića. U prošlosti, Kalelarga je bila glavno odredište i srce grada u kojoj su se održavala brojna značajna događanja. Od 1994. godine, svake godine se tamo tradicionalno održavaju Makarske fešte, poznatije kao Noći Kalelarge – događaj koji privlači sve više posjetitelja.

4. Poluotok Sv. Petar
Tijekom boravka u Makarskoj preporučujemo Vam posjet poluotoku Sv. Petar, parku sa šetnicom smješten na ulazu u gradsku luku. Poluotok sv. Petar mjesto je na kojem ljubavni parovi vole otići i uživati daleko od grada u prekrasnoj prirodi, što možete vidjeti i po brojnim lokotima koje su parovi ondje stavili kako bi ostavili uspomenu na svoju ljubav. Na poluotoku se nalazi i crkva posvećena sv. Petru koja datira iz 13. stoljeća, ispred koje se nalazi kip sv. Petra. Dođite i ovjekovječite svoju ljubav na ovom prekrasnom poluotoku.

5. Park prirode Biokovo
Danas je ona prirodni park, izletište s mnogim označenim planinarskim stazama, endemskim biljnim vrstama i bogatim životinjskim svijetom. Jedinstvena je suprotnost između gotovo dvije tisuće metara visoke snježna planine i pitomog priobalja. Dovoljno Vam je pola sata vožnje uređenom cestom kroz prirodni park dok ne dostegnete visine s kojih je pogled na grad i okolne otoke neponovljiv. Na Biokovo možete ići pješke ili sa automobilom sve do samog vrha Sv. Jure odakle se s jedne strane vidi cijela Makarska rivijera sa otocima a sa druge strane zagora i Hercegovina. Vjerujemo da ćete i vi ponijeti nezaboravne trenutke sa jedne od najljepših planina Hrvatske.

Događanja:
Gosti uživaju u bogatom kalendaru događaja,u ljetnim večerima, rkibarskim feštama,predstavama,koncertima…
Na Starčevićevom trgu, gotovo svakodnevno se održavaju različite manifestacije i kulturno-zabavni programi. U mnogobrojnim kafićima, disco-barovima i klubovima nudi se program za sve ukuse.