Dubrovnik

//Dubrovnik
Dubrovnik2019-01-25T11:35:07+00:00

Project Description

Okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim 1940 metara….

Okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim 1940 metara koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija Dubrovnika. Kao jedan od prvih u Hrvatskoj, od 1979 godine grad uživa zaštitu svjetske organizacije UNESCO. Zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, zemljopisnom položaju, blagoj klimi, tradicionalnoj ljubaznosti, znanju i iskustvu u turizmu Dubrovnik je prepoznat na turističkim tržištima po visokoj kvaliteti svog turističkog proizvoda.

Kulturna ponuda grada stalno se obogaćuje, jer gosti Dubrovnika tragaju za visokokvalitetnim doživljajima, velik je broj turista na dolazak u Dubrovnik motiviran upravo odabirom kulturnih manifestacija i neponovljivih doživljaja u večerima kad puni mjesec prospe svoj trag na mirnoj pučini, a iz atrija dubrovačkih palača dopiru božanstveni zvuci glazbenih virtuoza.

Dubrovnik je i destinacija za uživanje u odmoru, zračnim linijama izuzetno dobro povezana sa svim većim centrima Europe. Dubrovnik je grad koji očarava, u kojeg se zaljubite i uvijek iznova dolazite, tragajući za njegovim bezbrojnim pričama, otkrivajući u njemu jedinstvene doživljaje.

Slika luksuznih krstaša ispred stare gradske luke svjedoči o važnosti Dubrovnika kao najsnažnije cruise destinacije u Hrvatskoj, pete luke Mediterana za ove brodove kojima je najjužniji hrvatski grad postao nezaobilazan dio itinerara.
Posljednjih godina Dubrovnik se profilira i kao City Break destinacija, čemu pogoduje sve kvalitetnija zračna povezanost tijekom cijele godine.

TOP 5 ZNAMENITOSTI

1. Gradske zidine s tvrđavama

Dubrovačke gradske zidine najveća su atrakcija za posjetitelje…i jedan od najočuvanijih fortifikacijskih sustava u Europi, dužine 1940 metara i uključuju pet tvrđava, te šesnaest kula i bastiona.

2. Lovrjenac
Zapadno od stare gradske jezgre na 37 metara visokoj hridi nalazi se tvrđava Lovrjenac,…
simbol opstojnosti i slobode Dubrovnika, koja je služila obrani grada i zapadnih vrata od Pila.

3. Stradun
Stari Dubrovčani ulazili su u grad kroz dva glavna ulaza istočni na Pločama i zapadni na Pilama.
Stradun, najšira i najljepša gradska ulica dijeli staru gradsku jezgru na sjeverni i južni dio i glavna je trgovačka arterija stare dubrovačke jezgre.

4.  Otok Lokrum
Otok Lokrum prvi put se spominje 1023. kao mjesto utemeljenja benediktinske opatije i samostana.
Prema legendi je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard Lavljeg Srca, vračajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine.

5. Srđ – panorama i muzej
Brdo Srđ se uzdiže iznad Dubrovnika s njegove sjeverne strane.
Srđ je visok 413 m, a na njemu se ističe monumentalna tvrđava Imperial, koja je izgrađena na strateškom mjestu 1810. za vrijeme Napoleonove okupacije.

DOGAĐANJA:
Dubrovnik je grad koji očarava svojom kulturnom scenom, festivalima, koncertima na otvorenom , u povijesnim prostorima, vrtovima , pokraj mora… Kazališne predstave na sceni baroknog Kazališta Marina Držića, manifestacija „Midsummer Scene“ na Lovrijencu ,najpoznatija hrvatska kulturna manifestacija „Dubrovačke ljetne igre“ ,fešta sv.Vlaha, festival „Aklapela“ ,Operni festival, festival popularne glazbe u Parku Orsula… Obilje je raznovrsnih događanja namijenjenih svim generacijama.